fbpx

Känner du att din häst behöver expert hjälp?


Du kan skicka din häst till oss i en månad eller mer för att låta oss utbilda och starta den med sadel och ridning. Vi erbjuder en kvalitativ och långsiktig utbildning av unga hästar och så kallade “problemhästar” för privatpersoner och företag.

Med över 20 års erfarenhet av att starta över tusentals hästar med permanenta och garanterade resultat kommer din unga häst att vara i de mest kapabla händerna med mig och mitt team av specialister. Det som gör oss unika är att varje häst får sin egen skräddarsydda utbildnings- och utvecklingsplan, och all utveckling baseras på hästpsykologi och äkta samarbete med människor. Vi ger varje häst positiva och mycket effektiva verktyg och färdigheter samt bästa möjliga start för ridning, för att säkerställa en hållbar, säker och samarbetsvillig ridframtid. Oavsett disciplin eller ambitionsnivå.

Vi kommer att hjälpa dig att utveckla din häst till en bättre partner för dig.

Vi är specialiserade på saker som:

• Starta unga eller oerfarna hästar
• Utveckla samarbete och mental smidighet hos hästen.
• Få mer harmoni vid ridning
• Ge din häst en bra start i grundträningen
• Westernridning eller hoppning.

Det vi gör när vi startar unga hästar är att få dem i ett lärande sinne och lära dem att samarbeta och tänka konstruktivt, samt att lära dem att ta ansvar. Sedan lär vi hästarna att verkligen acceptera utrustningen vi sätter på, såsom sadeln och bettet. Vi lär också hästen att acceptera ryttaren fullt ut och att förstå vägledning och samarbete från sadeln.

Så varje häst kommer att lära sig hur man utför alla typer av rörelser vid ridning och även alla tre gångarter (skritt, trav och galopp). Vi kommer till och med att göra tidig specialiserad träning, som att lära din hopphäst hur man “jagar hindret” från marken och kanske även när du rider (beroende på hästens individuella fysik).

Eller din korhäst att vara riktigt bra på att synkronisera och följa kon.


Pris pr. månad – 10.000 SEK (Minimum 1 månad, inklusive moms)

(Foder och box ingår ej

Du kan välja att ha din häst tillsammans med vår flock för att få fullständiga sociala och naturliga fördelar, som inre harmoni, naturlig respekt och ett hälsosamt socialt beteende. Vi rekommenderar detta särskilt för unga hästar för att få en naturlig stabilitet och även bli naturligt stimulerade av de andra hästarna. Vi ser alltid till att hästens säkerhet och välbefinnande tas väl om hand.

Du kan också välja att låta din häst stanna i sin egen 10×30 meter hage och skydd där hö ingår. Ett extra pris för det är 2000 kr/månad. Om din häst behöver extra foder kan du antingen köpa det vi ger våra hästar eller ta med ditt eget. (Vi använder Flourish och St. Hippolyt).

Du kommer att få uppdateringar om processen under din hästs vistelse här, men vi föredrar att du är närvarande så mycket som möjligt. Vi kommer båda att underteckna ett avtal med krav och överenskommelser innan arbetet påbörjas.

Vi är INTE ansvariga för några skador som hästen kan ådra sig vid vår anläggning.